18.03.2021 г.

Печени кюфтета от хляб


Откакто започнах да си пека хляб с квас ми свиди да изхвърля всяка коричка. Накиснах вчера малко сух за кокошките, да почерпя и тях, а после размислих и потърсих рецепта за кюфтета, знам, че има, срещала съм. Толкова много рецепти намерих, че със сигурност кокошките ми скоро няма да ядат квасен хляб. Продуктите по количество са ориентировъчни, може да сложите от нещо по-малко или повече! 



Продукти:
сух хляб около 300 гр. 
1 яйце
80 гр. настърган пармезан
1 малка глава лук
щипка черен пипер
щипка настъргана лимонова кора
щипка магданоз
сол 
за панировката:
1 яйце
натрошен корнфлейкс 

Накиснете хляба във вода и след като омекне изцедете хубаво. Към получените трохи добавете настъргана глава лук, яйцето, пармезана, овкусете с черен пипер, лимонова кора, магданоз и объркайте всичко много добре. Направете на кюфтенца. Разбийте едно яйце. Потопете всяко кюфте в яйцето и после оваляйте в натрошен корнфлейкс. Наредете в подмазана с олио тава. Върху всяко кюфте полейте по 1 ч.л. зехтин. В единия край на тавата внилателно налейте 100 мл. бяло вино за компания при печенето. Изпечете кюфтетата до приятен загар! 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 


 

1 коментар: