Вярно, че ги изядохме миналия ден, но си запазих публикацията за днес с поздрав за първа пролет! Виждам, че в България и не само там е снежно, при нас има слънце със зъби и много вятър! Въпреки това една вкусна чиния с паста може да усмихне деня на всеки! :)
Продукти за две порции:
250 гр. равиоли
за соса:
100 мл. сметана
1 малка глава лук шалот
1 малка прясна наденичка
50 мл. бяло вино
50 мл. зехтин
щипка черен пипер
Как да си направите равиолите съм написала тук! Ако не ви се занимава с пастата може да си купите готови и пак ще ви е вкусно! Наситнете лука, загрейте 1 к.ч. зехтин и запържете за кратко. Прибавете надробената наденичка (изберете такава без подправки) и запържете докато смени цвета си, след което полейте с виното, овкусете с щипка черен пипер и захлупете съда. Гответе около 7-8 минути, налейте сметаната. Разбъркайте добре и изключете котлона. Пуснете равиолите в тенджера с подсолена кипяща вода. Сварете за 4-5 минути, прецедете и веднага ги изсипете в соса. На включен котлон рзатръскайте съда за да се овкусят. Насипете в чинии и поднесете веднага!
Да ви е сладко! :) Чаооо! Пролетен поздрав! <3
Няма коментари:
Публикуване на коментар