18.01.2014 г.

Щрудел с ябълки, щрудел с шоколад



Една - две ябълки, лист бутер тесто, шепа стафиди, щипка канела или пък бурканче течен шоколад, отново лист бутер тесто, една-две с.л. мед .....и имате два чудесни щрудела!



                                                                                                Щрудел с ябълки 

Продукти:
1 лист бутер тесто
1-2 ябълки
шепа стафиди
1 ч.л. канела
50 гр. бадеми 
3 бишкоти ''савоярди'' 
1 к.ч. ром 
бучка краве масло
сока на 1 лимон
3 с.л. захар
пудра захар. 

Обелете и нарежете на малки парчета ябълките.Сложете ги в купа и полейте със сока на 1 лимон.Добавете канелата, половината от бадемите, захарта, и накиснатите за 30 мин. в ром стафиди. Разстелете бутер листа и го поръсете с натрошените бисквити. Щедро поръсете с ябълковата плънка и завийте на руло. Намажете рулото с разтопеното краве масло и поръсете с останалите бадеми. Изпечете първите 5 мин. на 200 гр., веднага след това намалете фурната на 170 гр. и доопечете щрудела. Охладете на решетка, поръсете с пудра захар и да ви е сладко:)! 




                                                                                               Щрудел с шоколад 

Този е още по-лесен, но също толкова вкусен. 
Продукти:
1 лист бутер тесто
1 бурканче течен шоколад
2-3 с.л. мед 
1 жълтък 

Разстеления бутер лист намажете с шоколад. Може да нарежете листа и да направите малки щруделчета. Завийте на руло и направете малки нарези с остър нож. Намажете с разбития жълтък и изпечете на 190 гр. за около 10 мин. Извадете щрудела, охладете го на решетка и намажете със затоплен мед. 
Да ви е сладко :)!




                                                                 От мен чаооо и хубави почивни дни! 


17 коментара:

  1. Направо се разтопих от сладост, Ванче... Прекрасни шрудели, наистина! :)
    Поздрави и хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ей сега видях снимките във ФБ и направо залепнах за монитора. "Удари" ме, моля те, с две парченца, за да ме отлепиш :)) Приказни са, Ивче! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Привет и от мен Ванче, страхотни щрудели, особенно този с шоколада...... Прекрасен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Е можете ли да изядете толкова много и вкусно изглеждащи щрудели? Прехвърли малко и на нас! Целувки и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Ивана, от твоите уста звучи елементарно. Това не знам, но ми е вскуно само като гледам. Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Много сладости на едно място! Хайде по парченце от всеки! :)
    Приятна неделя, Ив!

    ОтговорИзтриване
  7. Имаме ги за около 20 минути след изстиване:) Дано твоите оцелеят повече, страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  8. Добре, че ни са наблизо, че щях да хукна към теб.....прелестно изпълнение!

    ОтговорИзтриване
  9. Де да беше толкова лесно, Ив, освен продуктите се иска и някой да може да ги превърне в тези изкушения! А ти си се справила блестящо! Страхотни са и двата! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Събра ми погледа рано-рано,Ваня!И двата щрудела са фантастични!
    С пожелание за успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Ваняя, такива снимки си му направила, че ми идва да прегърна монитора!
    много сочни са щруделите, особено този с ябълките изглежда невероятно апетитен!
    Поздрави и много хубава да ти е седмицата!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря, че се отбихте, момичета:*! И двата щрудела са вече история, но мнооого вкусна:)!
    Хубава нова седмица на всички ви! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. Ваня, неустоим е този щрудел!
    Обичам всякакви ябълкови фантазии!

    ОтговорИзтриване
  14. Това са си обикновени кори с шоколада!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Корите са бутер, но и така да е нищо не пречи да се казва щрудел!

      Изтриване