Продукти за 2 порции:
1/2 от млада патица
1 малка прясна зелка
100 мл. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
щипка чер пипер
1 скилидка чесън
зехтин
В широка и плитка тенджера налейте зехтин, сложете парчетата патица и ги запържете до златисто от двете страни. Нарежете зелето, посолете и намачкайте с ръка. Добавете го при месото. Задушавайте ястието десетина мин. след което поръсете с червен и чер пипер, изсипете размитото с 1 к.ч. вода доматено пюре и довършете готвенето още около 40 мин. на слаб огън. Малко преди да отнемете тенджерата от котлона добавете ситно нарязаната скилидка чесън.
Да ви е сладко:)...чаооо!
Една от любимите ми пролетно-летни ястия. Е, вярно, с пиле я правя, че патиците по-рядко ги пускат по магазините. Това подправяне с чесън го научих от Ина (tillia) преди години и вече е утвърден момент :) Много вкусно изглежда, Ив!
ОтговорИзтриванеAма ние май сме се наговорили с теб Ив :) и аз това готвих завчера, само където моето зеленце беше с пуешко и снимки не му направих :)
ОтговорИзтриванеАбсолютна вкусотия, любима на всички ни :)
Слънчев поздрав мила!
Много апетитна! Страшно я обичаме с прясно зелце:)
ОтговорИзтриванеВкусно и великолепно поднесено!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Ив!
Обикновено като се свари го слагам във фурната и да се запече! Ох, че вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ив!