Продукти:
200 гр. рикота
150 гр. бланширан спанак
1 яйце
2 с.л. галета
30 гр. настърган пармезан
щипка черен пипер
за доматения сос:
300 гр. смлени домати
1 скилидка чесън
3-4 с.л. зехтин
сол
щипка магданоз или пресен босилек
В купа сложете рикотата, добавете едно яйце, бланширания и нарязан на ситно спанак, 2 с.л. галета, настъргания пармезан, овкусете с щипка черен пипер. Хомогенизирайте добре продуктите. Ако сместа не е достатъчно сгъстена добавете още галета. С мокри ръце направете малки кюфтета.
В подходяща тавичка изсипете доматите, овкусете с 3-4 с.л. зехтин, щипка магданоз или босилек, ако ви харесава повече, сол и ситно нарязана скилидка чесън. Наредете кюфтетата върху соса. Изпечете ястието на 180 гр. в предварително загрята фурна.
Поднесете кюфтенцата топли в компанията на доматения сос и да ви е сладко :)!
Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздравления и за снимките!
Приятна вечер!
Благодаря, Боряна!
ИзтриванеХубав петък!
Страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеИзглежда лесно и вкусно и добро предложение за време на пости.
Благодаря!
Анита, благодаря!
ИзтриванеПоздрави и леки пости!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудесни, много красиви кюфтенца.При това лесна и вкусна идея за обяд или вечеря.
Поздрави и лека и спорна нова седмица !
Ваня, здравей,идеята ти за тези кюфтенца в доматен сос ме грабна и решихда ги направя. В момента ми се намира замразен нарязан спанак със сметана и въпроса ми е дали ще стане с него.
ОтговорИзтриванеБлагодаря предварително!
Поздрави
Дафи :-)))
Здравей,Дафи!
ИзтриванеЩе стане разбира се! 🙂Да ви е сладко!