Смело опитайте тази солена торта! Всяка хапка е истинско гурме наслада за небцето!
Продукти;
2 диска бутер тесто
1 червена салата радикьо
100 гр. пушен бекон
100 гр. горгонзола
50 гр. орехи
1 малка круша
сол зехтин
Нарежете салатата на ситно. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и запържете до хрупкаво нарязания на лентички бекон. Добавете салатата и излейте 1 к.ч. топла вода. Захлупете съда и задушете докато остане на мазнина. Отстранете тигана от огъня и изчакайте да се охладят продуктите. Добавете нарязаната на парчета горгонзола и начупените орехи. В тавичка (22см.) застелете хартия за печене. Разположете върху нея лист бутер тесто и изсипете приготвената плънка. Отгоре сложете няколко парчета круша. Покрийте с другия лист тесто и загънете краищатата навътре. Намажете с прясно мляко.
Украсете тортата по ваш вкус (мойте китки някак ми приличат на глухарчета:) и изпечете в предварително загрята на 200 гр. статична фурна за 5 мин. след което намалете температурата на 170 гр. и довършете печенето до приятен загар.
Поднесете тортата като предястие или лека вечеря! Да ви е сладко :) Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванеинтересна солена тарта се е получила.Много апетитно и лесно предложение.
Поздрави и лека и спорна нова седмица !
Благодаря, Ели, много си мила!
ИзтриванеУспешна и спорна седмица!
Много итересна и красива.
ОтговорИзтриване