Това е положението-не особено вкусни снимки, но много вкусни кюфтенца! Те даже и не изглеждат лошо в чинията стига да можеш да ги сннимаш добре! Нещо с което аз не се справих вече няколко пъти! Въпреки това-опитайте ги!
Продукти:
400 гр. кайма
1 яйце
1 филия сух хляб
50 гр. пармезан
щипка магданоз
2 скилидка чесън
лимонова кора
1 дафинов лист
50 мл. бяло вино
за соса:
около 100 мл. прясно мляко
1 ч.л. едро смляна горчица
Накиснете сухия хляб в прясно мляко. В купа сложете каймата, добавете едно яйце, настъргания пармезан, щипка магданоз, 1 пресована скилидка чесън и щипка настъргана лимонова кора. Прибавете изстискания от прясното мляко хляб. Омесете каймата и направете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно. В удобен тиган залейте зехтин. Сложете 1 дафинов лист и скилидка чесън. Наредете кюфтетата и изпържете за 2-3 мин. на страна. Полейте с бяло вино и захлупете съда. Гответе на слаб огън 15 мин. след което добавете прясното мляко и горчицата. Оставете на котлона да бъкне и отстранете.
Да уточня, че извадих кюфтетата от соса и го пасирах до гладкост след което ги залях!
Да ви е сладко :)! Чаооо и спорен петък!
Хич даже не ми изглеждат зле!!!!Прекрасна рецепта,Ив!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка!
ИзтриванеИ много вкусна :)!
Много добре изглеждат, чудесни са!!
ОтговорИзтриванеПоздрав!
Поздрав, ММ и благодаря :)!
ИзтриванеЧудесни са - и снимките, и рецептата, и кюфтенцата!
ОтговорИзтриване/ Тук чичо Гугъл ми подчертава думата "кюфтенцата" - непознат правопис!
Много разбира той от вкусни кюфтенца с горчица!/
Продължавай да ни радваш и изненадваш, скъпа Ив!
И да обогатяваш речника на Интернет търсачките!
Усмивки!
Какво ли знае чичкото за кюфтенцата :)!
ИзтриванеБлагодаря, Боряна!
Чудни!
ОтговорИзтриване