26.07.2018 г.

Кюфтета от тиквички и рикота - Polpette zucchine e ricotta


Продукти:
3 тиквички
100 гр. рикота
1 малко яйце
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. галета
сол
черен пипер
олио 



Настържете тиквичките на по- едро ренде. Посолете ги и оставете за 30 мин. Изстискайте с ръка водата която се е отделила от тях. Сложете ги в удобна купа, добавете едно, яйце, рикотата, пармезана и галетата. Овкусете със смлян черен пипер и ако е необходимо със сол. С мокри ръце направете малки кюфтета, оваляйте ги добре в галета. Изпържете тиквичките в загрята мазнина до приятен загар. Може да ги изпечете на фурна, като ги наредите в намаслена тавичка и  полеете всяко кюфте с 1 с.л. олио. 
Да ви е сладко :)! Чаооо!  



3 коментара:

  1. Разкошно, подходящо за сезона предложение Ваня.Преглеждам всичките ти рецепти, но едва сега пиша коментар.Чудесни са особено фокачата и не само.Продължавай в същия дух да ни радваш с интересни предложения.А ньоките също са прекрасни.
    Поздрави и весело, усмихнато лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря ти! Надявам се да опиташ ньоките, рецептата е много, много вкусна! :)
      Весело лято!

      Изтриване
  2. Вкус, цвят, детайл...страхотно!

    ОтговорИзтриване