Всички знаем колко уютно мирише в къщи прясно изпечен хляб! А когато вземеш рецепта от най-вкусния и красив блог ''Животът може да е вкусен''имаш гарантиран резултат, че си изпекла и най -вкусния хляб!
Продукти:
580 гр. брашно
300 мл. топла вода
1 равна с.л. сол
1 равна с.л. захар
2 с.л. зехтин
7 гр. суха мая
В купа изсипете брашното. Добавете солта, захарта, маята и зехтина. Излейте 300 мл. топла вода. Аз месих с робота, включвайки го на първа степен. Продуктите са точни и не беше необходимо нито да добавям брашно, нито да наливам вода. Когато машина измеси посипах леко с брашно и извадих от купата. Нея намаслих и върнах оформеното на топка тесто. Покрих с парче найлон и кърпа. Оставих тестото да удвои обема си. Готовото тесто поръсих обилно с брашно и направих няколко среза с остър нож. Поставих в стара тенджера (нямам керамичния съд от оригиналната рецепта) с керамично покритие и похлупих с керамична чиния. Оставих отново да втаса. Изпекох хляба на 190 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 50 мин. Ако искате по-дебела кора оставете още десетина минути във фурната. Извадете хляба на решетка. Чудесен стана!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Прекрасен хляб... ухае на домашен уют и любов! <3
ОтговорИзтриванеБлагодарение на теб стана прекрасен! <3
ИзтриванеЧудесен хляб Ваня. Само в керамични съдове ли се пече или и в обикновена тавичка ще стане? И напълно съм съгласна с теб за ”Живота може да е вкусен”. Но без ”С нож и вилица в ръка” накъде.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Благодаря, Кате за хубавия комплимент <3 !
ИзтриванеИ в обикновена тавичка го пекох, пак стана, да ти е сладко, мила!
Поздрав и спорна седмица!
Ваня,
ОтговорИзтриванехлябът изглежда прекрасно особено изпечен у дома.Чудесно изглежда, аз си спомням навремето хлябът как ухаеше от селските фурни.Та твоят ми прилича точно на тези предишни дъхави и ароматни хлябове.
Поздрави !
Не чудесен, а разкошен!
ОтговорИзтриване