7.08.2018 г.

Наденички с гъби и картофи - Salsiccia con patate e funghi



С тези обичащи се продукти има ли някой да си помисли, че не е вкусно?! Рецептата сигурно знаем всички, това си е моята! Опитайте я! 


Продукти за две прции:
4 малки пресни наденички
7-8 малки картофа
300 гр. гъби 
1 к.ч. бяло вино
 1 малка глава лук
около 200 мл. топла вода
подправки по желание-естрагон, дивисил, магданоз
щипка черен пипер
сол
зехтин

В удобна тенджерка запържете ситно нарязания лук. Добавете наденичките (предварително направете няколко напречни  среза) и запържете за кратко. Полейте с чашка бяло вино. След минути сложете нарязаните гъби и целите картофи. Може да ги оформите като гъбки както си поиграх аз. Овкусете ястието с подправка по ваш вкус (за мен дивисил и щипка магданоз), щипка черен пипер и сол. Налейте водата и захлупете съда. Гответе ястието на умерен огън до омекване на картофите. Малко преди да свалите от огъня сгъстете соса с една равна с.л. брашно размито във вода. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 



2 коментара: