Не е точно като любимите ми английски ментови бисквитки ''After Eight'', но комбинацията от шоколад и ментов крем напомнят за тях.
Продукти:
за блата:
5 яйца
100 гр. брашно
90 гр. захар
40 гр. какао
за крема:
250 гр. маскарпоне
50 гр. пудра захар
2 с.л. ментов сироп
30 гр. шоколадови капки
за глазурата:
60 гр. черен шоколад
бучка краве масло
3-4 с.л. прясно мляко
Разделете белтъците от жълтъците. Последните разбийте със захарта до гъст крем. Добавете на порции пресятото брашно и какао. Разбийте белтъците с щипка захар до побеляване, около 5 мин. Прибавете ги внимателно към сместа като бъркате от долу на горе. Застелете тава (ползвам тази на печката) с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете. Изпечете блата на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 5-6 мин. Извадете от фурната и веднага обърнете върху кърпа. Отстранете хартията, навийте на руло.
Докато рулото изстива разбийте маскарпонето с 50 гр. пудра захар. Добавете 2 с.л. ментов сироп и хомогенизирайте добре крема до получаване на приятен зелен цвят.
Развийте рулото, намажете го с крем и поръсете с шоколадовите капки. Завийте отново на руло. Разтопете на водна баня шоколада, кравето масло и прясното мляко. Излейте го върху рулото и разнесете с шпатула. Може да поръсите с кокосови стърготини.
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Много ми харесват снимките, Ив! Казвам ти, напоследък са като картини. Рулото е неустоимо. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеИзтървах си фотоапарата, сега ми работи само една програма, та сигурно от там идват картините :)!
А рулото наистина стана вкусно, много какаово и с разхлаждащ ментов крем!
Прегръдка!
Много стилно!
ОтговорИзтриване