21.08.2018 г.

Печени летни зеленчуци - Verdure estive al forno


Продукти:
1 тиквичка
1 патладжан
1 домат
1 глава  бял лук
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 жълта чушка
100 гр. скаморца (или кашкавал)
сол 
зехтин
риган
и още:
1 глава лук 
2 скилидки чесън


Нарежете зеленчуците като се стараете да бъдат  с еднаква дебелина. Много е важно това, защото при печенето някои нарязани на по- големи парчета могат да останат сурови. Овкусете ги със сол, щипка риган и полейте с няколко с.л. зехтин.   Нарежете на ситно една глава лук и две скилидки чесън. Запържете ги в зехтин до златисто. Изсипете запържения лук в тавичка. Върху него наредете редове от овкусените зеленчуци. Между тях  сложете по парчета скаморца или кашкавал. Полейте със струйка зехтин и поръсете отново с щипка риган. 


Изпечете ястието в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 35-40 мин. 
Хапнете го като основни или използвайте за гарнитура. Ние му сложихме няколко пържени кюфтета отстрани, отиваха му! 
Чаооо и да ви е сладко :)!



2 коментара:

  1. Прекрасно ястие - гарнитура за горещ летен ден в разгара на сезона.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване