Продукти:
1 голям патладжан
3 яйца
100 гр. настърган пармезан
1 равна с.л. галета
400 гр. настъргани домати
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
щипка магданоз
сол
зехтин
черен пипер
Нарежете патладжана на големи филии по дължина. Изпечете на грил тиган и поръсете със сол, наситнена скилидка чесън, щипка магданоз и струйка зехтин. В купа счупете яйцата, добавете 80 гр. настърган пармезан и една равна супена лъжица галета. Овкусете с щипка черен пипер. Хомогенизирайте добре продуктите. Върху всяка филия патладжан сложете от приготвената плънка и завийте на руло. Подредете рулцата в тавичка.
В тиган с една кафяна чашка зехтин запържете малка ситно нарязана глава лук, скилидка чесън, щипка магданоз. Изсипете настърганите домати, подправете със сол и щипка захар, варете соса до сгъстяване. Залейте рулцата с доматения сос, отгоре поръсете с останалите 20 гр. пармезан и изпечете ястието в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.
Да ви е сладко :)! Чаооо и добро начало на новата седмица!
Ванче,изглежда повече от чудесно. Днес направих наденичките с картофи и гъби. Много е вкусно. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Благодаря на теб, Кате!
ИзтриванеПоздрав и хубав четвъртък!