3.04.2020 г.

Телешко шкембе ала пармиджана-Trippa alla parmigiana


Толкова вкусно стана, ама толкова, че се облизвах и след като свърши!
 Направете си това италианско, антично ястие и да ви е сладко! 


Продукти:
500 гр. сварено телешко шкембе
400 гр. домати от консерва
3-4 с.л. доматен концентрат 
1 дафинов лист
100 гр. настърган пармезан
1 глава лук
щипка захар 
сол
 черен пипер 
зехтин


Нарежете свареното шкембе на жулиени. Наситнете една глава лук. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и пуснете лука. Добавете нарязаното шкембе,  1 дафинов лист и чашка топла вода или бульон. Захлупете съда и задушете докато лука омекне. Изсипете смлените домати и доматения концентрат. Посолете и добавете щипка захар.  Разредете ястието с 1 к. ч. топла  вода и гответе около 20 мин. Малко преди да свалите съда от котлона поръсете с щипка черен пипер и настъргания пармезан.  При поднасяне поръсете с още пармезан. 
Да ви е сладко :)! Чаоо! 


4 коментара:

  1. Еха, така приготвено шкембето, ще е голяма вкусотия!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, имай милост. Постя. Непременно ще го пробвам....по късно.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване