Днешният ни обяд, рецепта народна, италианска и много вкусна!
Продукти за две порции:
170 гр. паста (фусили, пенне, фарфале)
200 гр. пресен грах (може и от консерва или замразен)
200 гр. варена шунка
40 гр. пармезан
1 лук шалот
1 с.л. сирене филаделфия или крема
сол
зехтин
щипка магданоз
щипка чер пипер
Почистете граха от шушулките и го изплакнете със студена вода. В тиган с 1 к.ч. зехтин запържете ситно нарязания лук, ако нямате шалот нарежете обикновен лук и една скилидка чесън, добавете шунката нарязана на кубчета и граха. Посолете, налейте около 200 мл. топла вода и захлупете съда. Гответе около 15 мин. на пресния грах не му трябва много варене( все пак проверете дали е готов преди да изключите котлона). Отдръпнете съда от огъня и веднага добавете 1 с.л. филаделфия или друго сирене по ваш вкус, поръсете с пармезан и разбъркайте добре.
Сварете пастата според указнията на опаковката. Прецедете и я прехвърлете при соса. Върнете тигана отново на котлона, ако е необходимо налейте малко от водата в която се е варила пастата, поразтръскайте и разбъркайте за да се овкуси добре пастата.
Овкусете с щипка чер пипер, щипка ситно нарязан магданоз и щипка настърган пармезан. Поднесете веднага!
Да ви е сладко! :)! Чаооо!
Страхотен, много вкусен и фантастично поднесен обяд -
ОтговорИзтриванепоздравления за майсторката на кулинарните изкушения!
Благодаря, Боряна!
ИзтриванеБеше много вкусно!:)
Ваня,
ОтговорИзтриванене ми е хрумвало да ползвам грах при приготвянето на паста.Но е чудесна комбинация - лесна, красива и много вкусна.
Поздрави !
Ели, грах се използва в много рецепти с паста, че и в лазаня!
ИзтриванеАз не бях готвила досега пресен, но така разбрах истинския вкус на граха! :)
Поздрави!
След безумно търсене на рецепта за паста без доматена сос открих тази и очаровах всички гости. Благодаря на майсторката за съветите и вниманието! Златни й ръце!🍴🍪🍝
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дора за хубавите думи!
ИзтриванеИ аз харесвам повече паста без доматен сос :) Пробвайте и други рецепти за паста от блога, мисля ще Ви харесат!
Да ви е сладко :)!