Мдаа, като станеш на известна възраст и току преоткриеш някой вкус за който нямаш особено приятни спомени от младини! Така е и с тази чорба от бакла и зелени джанки! Баклата е особено растение! Или я харесваш или не, трудно може да направиш компромис с вкуса и, затова решете вие ще ядете или не тази чорба, макар на мен да ми хареса!
Продукти:
100 гр. бакла на зърна
100 гр. бакла на шушулки
шепа зелени джанки
1 морков
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
копър
сол
олио
лимон
Баклата на шушулки трябва да бъде много младичка, както и зърната. Нарежете шушулките. В тенджерка с няколко с.л. олио запържете нарязаните на ситно лук и морков. Налейте 2-3 купички топла вода и сложете баклата (зърната и нарязаните шушулки). Посолете и варете около 25-30 мин. Опитайте дали е сварена баклата. Добавете джанките и доварете чорбата още около 10 мин. Свалете от огъня подправете с нарязани на ситно чесън и копър. Овкусете с няколко капки лимонов сок.
Опитах я топла и студена и ми хареса всякак!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванеда си призная честно не съм голям почитател на баклата.Обичам я винаги много млада и сурова, рядко готвена.Но моето семейство много я обичат.Правя я и аз така, както и с картофи или с мляко.Става вкусна, но за тези, които я обичат.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеТака е с баклата, както писах и по-горе или я харесваш или не :)!
Поздрави! Честит празник!
Днес сме 18 октомври, петък, 2024 година.
ОтговорИзтриванеВ търсене на рецепта за семпла и, в същото време, вкусна супа от бакла, попаднах на ето тази рецепта.
Супата стана изключително вкусна!
Аз обожавам бакла - на супа, яхния, салата!
Готвила съм по различни рецепти. Да си призная, все нещо не ми допадаше.
Ами ето я моята рецепта, намерих я и съм много, много радостна!
Благодаря за рецептата!
Получи се страхотно!