Продукти за 2 порции:
160 гр. спагети
200 гр. скариди
100 гр. песто от тиквички
1 скилидка чесън
2-3 с.л. бяло вино
щипка магданоз
щипка чер пипер
зехтин
Пестото си пригответе по тази рецепта!
В тиган налейте чашка зехтин, запържете за минутка, две скилидка чесън и я отстранете. Сложете скаридите и когато променят цвета си (след около 3 мин.) напръскайте с бялото вино. Изчакайте отново за 1-2 мин. за да се изпари алкохола и добавете пестото наситнения магданоз и щипка чер пипер. Разбъркайте и отстранете съда от огъня.
Сварете спагетите в подсолена вряща вода според указанията на опаковката. Прехвърлете ги в тигана с пестото, излейте няколко с.л. от водата в която са се варили спагетите и върнете съда отново на огъня. Разтръскайте за да се смесят спагетите и соса!
Отстранете и насипете в чинии! Сервирайте веднага и ...
..... да ви е сладко :)!
Тестото за пицата е по тази рецепта!
След като го разстелите намажете с песто от тиквички, наредете няколко кръгчета домати, парченца моцарела и маслини.
Изпечете пицата на 250 гр. в предварително загрята фурна за около 6-5 мин.
Да ви е сладко :)! Хубав неделен следобед!
Ох, леле.. Голяма изкусителка си!
ОтговорИзтриванеНе съм любителка на скаридите
(признавам, че никога не съм яла и не смея - в Италия просто ги оставях в чинията),
но всичко тук изглежда много, много вкусно!
Благодаря за днешната публикация и
приятна вечер.
Ваня,
ОтговорИзтриванечудесни приложения на това прекрасно песто - вкусно и много красиво.
Поздрави !
Благодаря ви,
ОтговорИзтриванеБоряна,
Ели!
Поздрави и хубава вечер!