Продукти:
3 круши
100 гр. кафява захар
100 гр. кристална захар
100 гр. краве масло
3 яйца
100 мл. прясно мляко
120 гр. брашно
1 пак. бакпулвер
2 ванилии
30 гр. шоколадови капки
Сложете омекналото краве масло и двата вида захар в купа. Разбийте с миксер на пухкав маслен крем. Добавете едно по едно яйцата като след всяко разбивате дълго докато се усвои добре яйцето в крема. Пресейте брашното с ванилиите и бакпулвера, прибавете го на порции в маслено-яйчената смес. Излейте прясното мляко и хомогенизирайте добре получената смес. Тя е полутечна, но при печенето се стяга и сладкиша става с влажна и сочна текстура.
Излейте сместа в застлана с хартия за печене откопчаваща се форма (22см.) Поръсете с шоколадовите капки, наредете обелените и нарязани на резени круши. Изпечете сладкиша на 170 гр. в предварително загрята статична фурна за около 50 мин. Изпеченият сладкиш обърнете в подходяща чиния и ...
.... да ви е сладко с кафенце :)! Чаоо!
Рецептата е адаптирана от тук!
Като се има предвид, че крушите са най-любимия ми плод, а шоколад обожавам - това си е за мен рецепта.
ОтговорИзтриванеИ да ти е сладко, щом я избираш! :)
Изтриване