27.07.2018 г.

Ципура на фурна с естрагон - Orata al forno con pomodorini e dragoncello


Продукти:
ципура
естрагон (тарос)
чесън
бяло вино
зехтин
домати
лимон
черен пипер


Пресният естрагон накълцайте заедно със 4-5 скилидки чесън на много ситно. Осолете рибата и овкусете с черен пипер. С получената смес от тароса и чесъна намежете коремчето на рибата отвътре и поставете 1 парче лимон. С останалата смес намажете цялата риба. Напревете няколко прореза върху ципурата и поставете в тях резенчета лимон. В удобна тавичка налейте чашка зехтин, поставете рибата, полейте я с няколко супени лъжици зехтин и чашка бяло вино. В тавичката сложете клонка чери домати, няколко скилидки чесън. Изпечете в предварително загрята на 190 гр. фурна за около 25-30 мин. 
Поднесете със салата по ваш вкус и да ви е сладко :)! 


2 коментара:

  1. Прекрасна ципура, обичам ароматните подправки.Семпло и вкусно ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Естрагона ми е любима подправка, винаги ми напомня моята баба, тя слагаше от него в почти всяка манджа. За съжаление е много труден за отглеждане, докато бяхме в Габрово тази година си купих от пазара 3 клончета, само толкова имаше човека за продаване. В Италия го използват повече на север, тук където живея аз е почти непознат!
      Поздрави и хубава сряда!

      Изтриване