Продукти:
ципура
естрагон (тарос)
чесън
бяло вино
зехтин
домати
лимон
черен пипер
Пресният естрагон накълцайте заедно със 4-5 скилидки чесън на много ситно. Осолете рибата и овкусете с черен пипер. С получената смес от тароса и чесъна намежете коремчето на рибата отвътре и поставете 1 парче лимон. С останалата смес намажете цялата риба. Напревете няколко прореза върху ципурата и поставете в тях резенчета лимон. В удобна тавичка налейте чашка зехтин, поставете рибата, полейте я с няколко супени лъжици зехтин и чашка бяло вино. В тавичката сложете клонка чери домати, няколко скилидки чесън. Изпечете в предварително загрята на 190 гр. фурна за около 25-30 мин.
Поднесете със салата по ваш вкус и да ви е сладко :)!
Прекрасна ципура, обичам ароматните подправки.Семпло и вкусно ястие.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеЕстрагона ми е любима подправка, винаги ми напомня моята баба, тя слагаше от него в почти всяка манджа. За съжаление е много труден за отглеждане, докато бяхме в Габрово тази година си купих от пазара 3 клончета, само толкова имаше човека за продаване. В Италия го използват повече на север, тук където живея аз е почти непознат!
Поздрави и хубава сряда!