Продукти:
3 тиквички
100 гр. рикота
1 малко яйце
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. галета
сол
черен пипер
олио
Настържете тиквичките на по- едро ренде. Посолете ги и оставете за 30 мин. Изстискайте с ръка водата която се е отделила от тях. Сложете ги в удобна купа, добавете едно, яйце, рикотата, пармезана и галетата. Овкусете със смлян черен пипер и ако е необходимо със сол. С мокри ръце направете малки кюфтета, оваляйте ги добре в галета. Изпържете тиквичките в загрята мазнина до приятен загар. Може да ги изпечете на фурна, като ги наредите в намаслена тавичка и полеете всяко кюфте с 1 с.л. олио.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Разкошно, подходящо за сезона предложение Ваня.Преглеждам всичките ти рецепти, но едва сега пиша коментар.Чудесни са особено фокачата и не само.Продължавай в същия дух да ни радваш с интересни предложения.А ньоките също са прекрасни.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело, усмихнато лято !
Ели, благодаря ти! Надявам се да опиташ ньоките, рецептата е много, много вкусна! :)
ИзтриванеВесело лято!
Вкус, цвят, детайл...страхотно!
ОтговорИзтриване