Много какаов, намират му се и бадеми, пълен с крем с аромат на ванилия и ром ,как да не го изяде човек до трошичка! До последно се съмнявах в рецептата, после след печенето нямах търпение да изстине и опитам! Резултатът - много добър! Рецептата е от тук!
Продукти:
за кексовата смес:
130 гр. брашно
30 гр. необелени смлени сурови бадеми
1 яйце
60 мл. слънчогледово олио
60 мл. прясно мляко
130 гр. кафява захар
20 гр. какао
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2-3 щипки филирани бадеми
за крема:
350 мл. прясно мляко
1 цяло яйце
2 с.л. захар
40 гр. брашно
1 пакетче ванилова захар
1 с.л. ром
Започваме с приготвянето на крема. В тенджерка излейте млякото, добавете цялото яйце, захарта и брашното. Разбийте до хомогеност с телена бъркалка. Сложете съда на котлона и бъркайте докато крема се сгъсти. Отстранете и ароматизирайте с ваниловата захар и рома. Оставете крема да се охлади, като от време на време го бъркате за да не хване отгоре коричка.
В купа изсипете кафявата захар, прибавете едно яйце и разбийте с миксер до гладък крем. Добавете на струйка прясното мляко и олиото. Смесете в друга купа, брашното, смлените бадеми, бакпулвера, какаото и щипка сол. Размесете ги добре добавете на порции като бъркате с най-ниската степен на миксера. Получената смес е много гъста и лепкава. Застелете тавичка (20 см.) с хартия за печене. Изсипете половина от сместа и подравнете. Отгоре изсипете крема. Останалата половина разпределете с лъжица върху крема, не е необходимо да го покривате изцяло. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 гр. фурна с вентилатор за около 25-30 мин.
Готовият сладкиш охладете не решетка.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Този блог е най-хубавата кулинарна книга, която съм чела и разлиствала.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Благодаря на теб, Боряна за хубавите думи! :)
ОтговорИзтриване