Няма да ви се меся в мнението, искам само да ви кажа, че е красива! И също толкова вкусна! Давам заявка за следващия Пикасо с тънка усмивка се произнесе Роберо, ама я излапа цялата!
Продуктите тук са следните:
за тестото:
200 гр. бяло брашно
100 гр. ръжено брашно
10 гр. мая от кубче
180 мл. топла вода
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
зеленчуците се представят от:
праз лук
чушка-жълта и червена
тиквичка
червен лук
някоя и друга маслина
няколко малки рибки аншоа
И започваме както следва. Докато маята се разтопи в топлата вода с половин чаена лъжичка захар, сложете брашното в голяма купа. Добавете солта и зехтина, излейте водата с маята и замесете меко тесто. Измесеното тесто поставете в купа, намажете със зехтин, покрийте с парче найлон и кърпа и оставете на топло докато удвои обема си. Докато това става нарежете зеленчуците. Посолете ги леко за да омекнат. Разстелете тестото на парче хартия за печене и на фантазия наредете зеленчуците. Може да са други, според вашия вкус или това което имате в къщи. Оставете фокачата да се отпусне за около 30 мин. Загрейте фурната на 200 гр. Преди да поставите тавата във фурната, с четка намажете зеленчуците със зехтин. Изпечете за около 10 мин.
Да ви е сладко и цветно, есента е прекрасна с цветове и шарки!
Ние с Роби се разходихме сутринта до едно прекрасно, старинно градче, Апиняно! Преди повече от 12 год. работех там. Тогава нямаше този чуден шадраван, затова побързах да се снимам и ви покажа красотата му!
При нас най-после лятото си отиде с него и комарите, надявам се! Докато се приберем задуха, заваля и запалихме камината!
Чаоооо! Хубава неделна вечер!
Ванче, наистина си направила бижу от тесто. Уникална си. Винаги ми е много приятно да се отбивам в твоето уютно местенце.
ОтговорИзтриванеПрегръдки Катя
Кате, благодаря ти за признанието!
ИзтриванеХубава седмица, мила!
Вяня,
ОтговорИзтриванечудесна и много слънчева фокача.Интересна, красива и вкусна надявам се.Благодаря за чудната идея.
Поздрави и успешна нова седмица !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеПоздрав с пожелание за спорна нова седмица!
Ах, Ванче! Такава красота е това! Изключително ми хареса! Благодаря ти за това усещане!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Йоли!
ИзтриванеВинаги си много мила! ❤
Украсата наистина има много модернистичен вид! Много красиво печиво! Поздрави
ОтговорИзтриванеНали?! :) Благодаря, Дени!
ИзтриванеТова е много красива фокача - произведение на изкуството!
ОтговорИзтриванеБраво!
Благодаря за чудесната публикация, Ив и
поздравления към фотографа за снимката - страхотна е!
/ Корица на "Vogue"?/
Усмивки!!!
Благодаря, Боряна, усмихна ме с корицата :)!
ИзтриванеПоздрави!
Омесих го и аз снощи това произведение на кулинарното изкуство, че и такива картини като теб му нарисувах! Много ми хареса тестото на пипане, а и много бързо се удвои - очаквах ръженото брашно да е по-тежко и да му трябва повече време за втасване. Рисунъкът ми обаче се отлепи, ама то май и при теб на места не си е стоял на мястото. Във всеки случай, беше веднага нагризана от едното крайче, та май съвсем скоро пак ще я меся!
ОтговорИзтриване