Продукти:
2 бр. пъстърви
60 гр. необелени сурови бадеми
50 гр. краве масло
50 мл. бяло вино
зехтин
сол
черен пипер
щипка розмарин
филирани бадеми
лимонов сок няколко капки
Почистените пъстърви осолете и поръсете със смлян черен пипер. Включително и вътрешноста на рибите. Смелете бадемите. В тиган разтопете кравето масло и прибавете смлените бадеми. Бъркайте докато смлените ядки поемат мазнината. Отстранете съда от котлона. Овкусете с щипка сол, щипка черен пипер, няколко капки лимонов сок и щипка ситно наряан розмарин. Застелете удобна тавичка с хартия за печене. Излейте 50 мл. бяло вино и добавете 2 с.л. зехтин. Поставете пъстървите. В коремчето на всяка сложете по 1 с.л. от бадемовата поръска. Останалата разпределете отгоре. Поръсете с малко филирани бадеми.
Изпечете рибите на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. Поднесете с много лимон и салата по желание!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Изключително вдъхновена си в последно време, Ив! Не че досега не си била, но стилът ти е променен, начинът на снимане също. Много ти се радвам, продължавай все така !Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кате!
ИзтриванеПонякога намираш това което търсиш :)!
Прегръдка за ласкавите думи!
Ле-ле! Хванах се за главата!
ОтговорИзтриванеТакава красота! Браво!
/Тази статия се препоръчва горещо на готвачите на английската кралица! - Усмивки/
Благодаря, Боряна!
ИзтриванеХихи за готвачите! :)
Ваня,
ОтговорИзтриванестрахотна пъстърва.Изглежда интересно и красиво с тази бадемова коричка - едно по - различно от традиционното оформление.Правила съм подобна риба с орехова коричка и също става чудна.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеЩе опитам с орехова коричка, имаме приятел който непрекъснато ни носи пъстърва! А ти опитай бадемовата, надявам се да ти хареса!
Поздрави! Хубав четвъртък!