Показвала съм ви вече тази пица със сирене във версия ''таткото на мъфините'', вижте я сега и в мини вариант! Тя се прави по Великден в италианския регион Марке! Пицата е пръхкава и много вкусна, прекрасно ухаеща на букет от сирена! Рецептата е от тук!
Продукти:
250-300 гр. брашно
50 гр. пекорино
70 гр. настърган пармезан
70 гр. ементал
2 яйца
10 гр. мая
70 мл. зехтин
70 мл. прясно мляко
щипка сол
щипка черен пипер
В купа пресейте брашното. Разтворете маята в затопленото прясно мляко. Излейте го при брашното, добавете двете яйца, настърганите пекорино и пармезан, щипка сол, щипка черен пипер. Излейте зехтина и замесете меко тесто. Когато тестото се хомогенизира добавете нарязания на кубчета ементал. Сложете тестото в купа, намажете със зехтин и покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си. Може да изпечете една голяма пица както съм посочила тук или да използвате чашки за крем карамел и направите малки пици. Подмажете чашките с олио. Напълнете ги 3/4 от обема с тесто и оставете да втасат отново за около 30 мин. Изпечете пиците на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 25-30 мин. Готовите пици охладете на решетка!
Да ви е сладко! Чаооо!
Ванче, още малко и постите свършват, и тогава непременно ще пробвам пицата.
ОтговорИзтриванеБъдетв здрави и се пазете
Поздрави Катя
Благодаря, Кате!
ИзтриванеВесели Великденски Празници!