Толкова вкусно стана, ама толкова, че се облизвах и след като свърши!
Направете си това италианско, антично ястие и да ви е сладко!
Продукти:
500 гр. сварено телешко шкембе
400 гр. домати от консерва
3-4 с.л. доматен концентрат
1 дафинов лист
100 гр. настърган пармезан
1 глава лук
щипка захар
сол
черен пипер
зехтин
Нарежете свареното шкембе на жулиени. Наситнете една глава лук. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и пуснете лука. Добавете нарязаното шкембе, 1 дафинов лист и чашка топла вода или бульон. Захлупете съда и задушете докато лука омекне. Изсипете смлените домати и доматения концентрат. Посолете и добавете щипка захар. Разредете ястието с 1 к. ч. топла вода и гответе около 20 мин. Малко преди да свалите съда от котлона поръсете с щипка черен пипер и настъргания пармезан. При поднасяне поръсете с още пармезан.
Да ви е сладко :)! Чаоо!
Еха, така приготвено шкембето, ще е голяма вкусотия!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много вкусно, така е! :)
ИзтриванеПрегръдка и за вас!
Ванче, имай милост. Постя. Непременно ще го пробвам....по късно.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Здравей, Кате!
ИзтриванеДа ти е сладко след постите! :)