Морският дявол е страшно страшна, страшно вкусна дънна риба, която вирее в почти всички морета и океани, включително и Черно море! Месото на рибата е оприличавано на месото от опашката на омар, затова може да се каже, че морския дявол е деликатес! Консумира се опашната част от рибата!
Продукти:
2 бр. опашки от морски дявол
2 с.л. каперси
100 гр. зелени маслини
стрък див копър
3-4 листа салвия
1 глава чесън
1 кафяна чашка розе или бяло вино
сол
зърна черен пипер
зехтин
В тиган загрейте чашка зехтин. Сложете рибите и запържете от двете страни за по минута. Полейте веднага след това с виното. Овкусете със сол, пуснете в тигана няколко клонки див копър, листа салвия, маслините, зърна черен пипер и каперсите. Прибавете скилидки чесън. Захлупете съда и задушете за около 10 мин. Месото на рибата е деликатно и няма нужда от много готвене. Готовата риба наредете в чиния и полейте със струйка зехтин. Поднесете със салата по ваш вкус.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар